MG+MSUM

+MSUM | 2021

+MSUM

RAZSTAVA | SPOZNANJE! UPOR! REAKCIJA! Performans in politika v devetdesetih letih v pojugoslovanskem kontekstu

24. junij 2021 — 03. oktober 2021
V devetdesetih letih je bil na ozemlju nekdanje Jugoslavije politični performans večinoma neposredna posledica vojne in radikalnih političnih, družbenih, ekonomskih in kulturnih sprememb v vseh porah družbe nekoč skupne države.
+MSUM

PREPIH | Maxime Berthou, Mark Požlep, Hogshead 733

13. april 2021 — 29. avgust 2021
Mark Požlep deluje na polju vizualne in performativne umetnosti, prostorskih instalacij in videa. Njegova umetniška praksa vključuje popotovanja, ki so nekakšni dolgotrajni performansi in vzdržljivostna umetnost. Gre za intenzivno raziskovanje, da bi se razkrila napetost med politiko, poetiko in akcijo posameznika.
+MSUM

RAZSTAVA | Avtografija, zagonetnost, uporništvo: fotografija Božidarja Dolenca

24. februar 2021 — 06. junij 2021
Kompleksnost, bogastvo in obsežnost opusa avtorja, ki je s svojim nekonformističnim duhom ob tematiziranju uličnih prizorov izoblikoval fotografsko poetiko, prepoznavno po skoraj boleči neizprosnosti in pomenski trpkosti, in ki ga je posebna vizualna estetika dogodkov alternativne kulture od konca sedemdesetih let dvajsetega stoletja pritegovala tako močno.
+MSUM

KOMENTAR #15 | Maja Smrekar, Peter Karba: Art-area 71, 2006

15. februar 2021
Art-area se je preselila v Rog. Maja Smrekar in Peter Karbe sta iz svojega bivanja v Rogu leta 2006 sestavila audiodokument, eksperimentalni audiotarec, skozi katerega sta se srečala z izkušnjo oblikovanja vzdušja prostora v zvočnem mediju.
+MSUM

KOMENTAR #14 | Pisma podpore

Od januarja 2021
V Moderni galeriji (MG+MSUM) podpiramo Radio Študent, dolgoletnega medijskega sponzorja in partnerja v diskurzivnem programu. Pridružite se koaliciji za ohranitev Radia Študent s podpisom peticije ohranitev širine in globine radijskega oddajanja: koalicija.radiostudent.si.
Arhivske povezave