MG+MSUM

+MSUM | 2020

+MSUM

RAZSTAVA | TINTA 2020 | Lewis Trondheim in Pijani zajci

ODPRTJE | 9. oktober 2020 | 20.00
V okviru festivala stripa Tinta 2020 poteka razstava Lewis Trondheim in pijani zajci, v katerih dela največjega imena francoskega stripa zadnjih desetletih sopostavljajo s produkcijo skupine slovenskih risarjev srednje generacije.
+MSUM

RAZSTAVA | Festival Sonica | Jenna Sutela: Holobiont

22. september 2020 — 27. september 2020
Video, v katerem glavno vlogo igra nattō bakterija Bacillus subtilis, dokumentira rituale Planetarne zaščite Evropske vesoljne agencije in raziskuje ekstremofilne bakterije v fermentirani hrani kot možnih distributerjih življenja med planeti. Delo skozi prikaz počasnega približevanja iz vesolja pa vse do notranjosti črevesja obravnava idejo utelešenega spoznavanja v planetarnem merilu. Ob otvoritvi bo potekal pogovor med Jenno Sutelo (videoklic) in Tjašo Pogačar (v živo v +MSUM).
+MSUM

RAZSTAVA | Jasmina Cibic: Fundus prizadevanja

01. september 2020 — 29. november 2020
Muzej sodobne umetnosti Metelkova predstavlja Fundus prizadevanja, samostojno predstavitev novega projekta Jasmine Cibic. Razstava izhaja iz umetničinega že dlje časa trajajočega raziskovanja ideje političnega obdarovanja s kulturo ter vloge tovrstnih darov v nacionalnih in političnih strukturah v trenutkih evropske krize v dvajsetem stoletju.
MG+MSUM

MG+MSUM od doma

17. marec 2020 — 3. maj 2020
V Moderni galeriji smo pripravili nekaj spletnih aktivnosti, s katerimi vam želimo omogočiti dostop do aktualnih razstav in del iz naše stalne zbirke, prav tako pripravljamo poseben program v sodelovanju z galerijami iz konfederacije Internacionala, aktivni pa smo tudi pri pomoči vsem, ki v teh dneh to pomoč potrebujejo.
MG+MSUM

SERIJA L'INTERNATIONALE | Umetniki v karanteni

21. april 2020 — 14. maj 2020
Konfederacija muzejev Internacionala je povabila štirinajst umetnic in umetnikov, naj se udeležijo pogovora iz svojih sedanjih življenjskih in delovnih prostorov, pogojev in krajev. Njihovi razmisleki nam podajajo nove poglede na javni/zasebni prostor, solidarnost in kritiko, ki se seveda bistveno navezujejo na ta čas. Novo nastala dela predstavljajo: Maja Smrekar, Paweł Żukowski, Guy Woueté, Siniša Labrović, Isidoro Valcárcel Medina, Babi Badalov.
+MSUM

PREPIH | Jošt Franko, Blut und Boden

04. junij 2020 — 20. september 2020
Umetnostna in fotografska praksa Jošta Franka temelji na interdisciplinarnih raziskovalnih projektih, ki tematizirajo migracije, delavske pravice ter spregledane vzporedne zgodovine skupnosti in posameznikov na območju bivše Jugoslavije.
MG+MSUM

GOSTOVANJE | Južna ozvezdja: poetike neuvrščenih, postaja Gwangju

15. maj 2020 — 25. oktober 2020
Asia Culture Center Gwangju, Južna Koreja gosti razstavo Južna ozvezdja: poetike neuvrščenih kot del širšega projekta Solidarity Spores / Spore solidarnosti.
MG+MSUM

SPLETNA RAZSTAVA | Virusni avtoportreti

15. april 2020 — 31. december 2020
Spet smo doma, zdaj prvič zares izolirani. Na novo opazujemo svojo kuhinjo, sobo, spalnico, stranišče in zdi se, kot da se prvič zares polno zavedamo vonja našega stanovanja, njegove udobnosti in lepote ali pa odpadlega ometa in slabo tesnečih oken. Nekateri razlagajo sanje, povezane z našim domom, kot da bi bile to sanje o nas samih, kot da bi bil naš dom tako enkraten, kot smo enkratni mi sami. To si, kar je tvoj dom. A tako preprosto vseeno ni.
+MSUM

RAZSTAVA | Karol Radziszewski: QAI/CEE

12. marec 2020 — 20. september 2020
Karol Radziszewski predstavlja bogat izbor srednje- in vzhodnoevropskega kvirovskega arhivskega gradiva iz zbirke Queer Archives Institute (QAI). Radziszewski je QAI ustanovil novembra 2015 kot neprofitno organizacijo, ki jo vodi umetnik. Posvečena je raziskovanju, zbiranju, digitalizaciji, predstavljanju, razstavljanju, analiziranju in umetniškemu interpretiranju kvirovskih arhivov, s posebnim poudarkom na državah nekdanjega vzhodnega bloka.
+MSUM

RAZSTAVA | Filmska komuna Rožava: Oblike svobode

05. marec 2020 — 16. avgust 2020
Razstavo odpira Filmska komuna Rožava, leta 2015 ustanovljeni kolektiv filmskih ustvarjalcev, ki deluje v avtonomni regiji Rožava (kar pomeni zahod, nanaša pa se na zahodni del Kurdistana v sedanji severni Siriji).
MG+MSUM

RAZSTAVE 2020–2021

01. januar 2020 — 20. junij 2021
Razstave v Moderni galeriji in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova v letu 2020.
Arhivske povezave
Spletna razstava