MG+MSUM

KOMENTAR #3 | VIA NEGATIVA | 100 zdravic
12. april 2016 — 12. junij 2016
#
#
#
#
#
#
#
#

100 ZDRAVIC za slovensko državo, državnike in državljane

Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3

 

Napiši svojo zdravico.

Z besedo na zid!

Največ 15 besed.


Vabimo vas k sodelovanju pri projektu VIE NEGATIVE, ki bo potekal od 12. aprila naprej v vhodni avli +MSUM-a kot tretji prispevek v seriji umetniških komentarjev.

Umetniški vodja VN-ja Bojan Jablanovec in poljska performerka Anita Wach sta v začetku tega leta premierno uprizorila solo performans Sto zdravic, s katerim nazdravljata moči besede in svobodi izražanja misli. Na Poljskem je bil performans posvečen praznovanju obletnice rojstva poljskega gledališkega režiserja in vizualnega umetnika Tadeusza Kantorja, v Sloveniji pa smrti Franceta Prešerna in kulturi, ki cveti na njegovem grobu. Več o performansu.

 

Vabimo vas, da na zid vhodne avle +MSUM-a pripišete svojo zdravico za slovensko državo, državnike in državljane. Zdravice nam lahko pošljete tudi po elektronski pošti na naslova info@mg-lj.si ali info@vntheatre.com. Z vašimi zdravicami bomo nazdravili 25. junija v +MSUM-u.

 

Prosimo, naj zdravice ne obsegajo več kot 15 besed, če pa ne gre drugače, nam lahko pošljete tudi daljše in nam zaupate, da jih bomo znali ustrezno skrajšati in prirediti za izvedbo performansa. Vse prejete zdravice bomo sproti in v celoti objavljali na spletni strani Vie Negative in MG+MSUM.

 

Čemu lahko danes nazdravljamo?

 
Priporočamo