MG+MSUM

PREPIH | Anže Sever: Podvajanje
08. september 2015 — 01. november 2015
#
#
#
#
#

Pogovor in odprtje: torek, 8. september 2015, ob 19.00 uri, Muzej sodobne umetnosti Metelkova

Trajanje razstave: 8. september 2015 — 1. november 2015

Kustos: Igor Španjol

 

Vabimo vas na pogovor z umetnikom in odprtje razstave v torek, 8. septembra 2015, ob 19. uri v Muzej za sodobno umetnost Metelkova. Razstava sodi v serijo Prepih, s katero predstavljamo mlajše umetnike in sveže ideje.

 

Anže Sever se v minimalističnih postavitvah v zadnjih dveh letih ukvarja z vidno realnostjo in skritimi potenciali prostora, ki ga raziskuje s tehnologijo, svetlobo in zvokom oziroma preizkuša z motnjami, trajanjem in gibanjem.

 

Novo delo Podvajanje je instalacija videa in zvoka, v kateri umetnik združuje izkušnje dosedanjega dela. Raziskuje polje nematerialnega ali virtualnega kot nečesa, kar vznikne kot posledica prepleta povsem materialnih relacij – v tem primeru tako interakcij med ljudmi kot interakcij v razmerju do ali znotraj razstavnega prostora. Sever skuša z video projekcijo obiskovalcev razstave vzpostaviti nekakšno vzporedno realnost, v kateri postane posameznik hkrati igralec in opazovalec samega sebe in interakcij z drugimi. Podvajanje slike in zvoka iz prostora nam poskuša približati in ozavestiti neposredno komunikacijo in odnose, ki jih imamo posamezniki drug z drugim, na določen način pa tudi odnos do sebe, do svojih lastnih izjav in podobe.

 

Anže Sever, rojen leta 1991 v Slovenj Gradcu, je študent 3. letnika Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Živi in dela v Ljubljani.

 

Razstava je nastala v koprodukciji z DUM-društvom umetnikov.

 

Kustos razstavnega cikla Prepih je Igor Španjol.

 

 

 
Priporočamo