MG+MSUM

MG+MSUM odprta za publiko

 

Moderna galerija in Muzej sodobne umetnosti Metelkova v soboto, 23. januarja 2021 ponovno na stežaj odpirata vrata vsem umetnosti željnim obiskovalcem. Obiskovalce prosimo, da upoštevajo vsa navodila za preprečevanje širjenja okužb. Muzeja bosta odprta najmanj do 5. marca 2021.  

 

Odprto vse dni v tednu od 10.00 do 18.00 ure, razen ponedeljka. Veselimo se vašega obiska in vam želimo prijeten ogled aktualnih razstav. 

 

Vabimo vas, da v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova ne zamudite razstave stripov v okviru festivala Tinta Lewis Trondheim in Pijani zajci, ki bo odprta do konca meseca. V +MSUM vas vabimo tudi na razstavo Jasmine Cibic, Fundus prizadevanja, s katero umetnica razpira idejo o politično motiviranih kulturnih daril in njihovi vlogi v nacionalnih in političnih strukturah v trenutkih evropske krize v dvajsetem stoletju. V pritičju muzeja je na Prepihu na ogled tudi razstava Jake Babnik, Časovna izravnava, ki se je odprla tik pred zaprtjem muzeja.

 

Vabimo vas tudi na ogled stalnih postavitev Točke v času 1889–1991 in 20. stoletje. Kontinuitete in prelomi v Moderni galeriji, v +MSUM pa Izbora del iz zbirk Modernege galerije, Arteast 2000+ in iz nacionalne zbirke.

 

Vabimo vas tudi v obe knjigarni v MG+ in +MSUM, kjer smo za vas pripravili izbor literature za zahtevne bralce umetnosti.

 

Ostanite zdravi!

Vaša MG+MSUM

Priporočamo