MG+MSUM

OBVESTILO ZA JAVNOST | Podpora kolektivu Moderne galerije

33 od 34 članov kolektiva Moderne galerije smo ministru za kulturo, predsedniku vlade in predsedniku državnega zbora, tako kot obema svetoma Moderne galerije, poslali pismo, v katerem smo samoiniciativno izrazili svojo zaskrbljenost zaradi procesa izbora direktorja/-ice Moderne galerije [Pismo-clanov-kolektiva-MG.pdf]. Znova želimo izpostaviti, da imajo prav vsi kolektivi svoj glas, ki mu je vredno prisluhniti. Ne želimo biti izključeni ali podcenjevani. Na ministra smo se zaradi odsotnosti odgovora na prošnjo po sprejemu kolektiva obrnili še drugič, in sicer javno.

V preteklih dneh smo prejeli veliko število podpornih pisem in sporočil, tako skupinsko kot posamično. Nekatera so bila naslovljena tudi na Ministrstvo za kulturo. Informacije o podpori in našem pismu so na voljo na povezavah spodaj.

 

Iz srca se javno zahvaljujemo:

  • Skupnosti muzejev Slovenije in Mednarodnemu muzejskemu svetu Slovenija oz. ICOM-u Slovenija [SMS-ICOM-podpora.pdf],
  • Manuelu Borja-Villelu, direktorju Muzeja Reina Sofia v Madridu, predsedniku sveta direktorjev platforme Internacionala in njegovim članom (Bart de Baere, Muzej sodobne umetnosti, Antwerpen; Ferran Barrenblit, Muzej sodobne umetnosti, Barcelona; Charles Esche, Van Abbemuseum, Eindhoven; Joanna Mytkowska, Muzej moderne umetnosti, Varšava; Meriç Öner, SALT, Istanbul) [Support-Letter-for-MG-expert-board.pdf]