MG+MSUM

MG+MSUM | PRENOVLJENA PODATKOVNA BAZA RazUme

Oddelek Dokumentacija-arhiv Moderne galerije je v začetku avgusta vzpostavil prenovljeno spletno podatkovno bazo RazUme, ki je sestavljena iz dveh medsebojno povezanih delov (razstava in umetnik). Trenutno je v podatkovni bazi zabeleženih preko 52.000 razstav, akcij in performansov od začetka dvajsetega stoletja do danes, z informacijo o izidu zloženke in/ali razstavnega kataloga.

 

Vse razstave, akcije in performanse spremljajo tudi seznami sodelujočih umetnikov, umetnic in umetniških skupin; v bazi RazUme je trenutno zabeleženih preko 28.000.

 

Za umetnike, katerih dela so vključena v zbirke Moderne galerije v Ljubljani, prikazujemo poleg razstav na spletni strani RazUme tudi podatke o bibliografiji (izbor), izobrazbi, zaposlitvi in prejetih nagradah.

 

Za druge podatke o posamezni razstavi in/ali umetniku nas kontaktirajte.

 

V okviru spletne baze RazUme sta tudi posodobljena vprašalnika: Vprašalnik-prireditelj in Vprašalnik-umetnik, s katerima pridobivamo podatke s področja organiziranja razstav in biobibliografske podatke o likovnih umetnikih, delujočih v Sloveniji. Oba vprašalnika sta ključna za izmenjavo podatkov in gradiva s prireditelji razstav in z umetniki, saj tako skupaj sestavljamo pregled ustvarjanja na vizualnem področju. Zato vas še naprej vabimo, da nas obveščate o svoji dejavnosti.

 

Podatki iz baze RazUme so vključeni v portal digitalnih arhivov sodobne umetnosti European Art Net.

 

Zahvaljujemo se oblikovalki spletne podobe Ani Korenini in programerju Jaki Železnikarju.

Priporočamo