MG+MSUM

NOVOSTI | Ob razstavi Nezanesljiva okolja: 17 primerov sodobne fotografije v Sloveniji

 

Uroš Abram: Dialoški portreti / Dialogical Portraits

Abramovi dialoški portreti so nekakšni portraits parlants, govoreči portreti, ki s svojstveno obliko sodelovanja portretista in modela presegajo običajne portretne žanre. Portreti nam spregovorijo o tem, kdo in kaj so danes umetniki, odkar je postmoderna tako radikalno razvrednotila pojem visoke umetnosti in so se ustvarjalci sami odrekli vzpostavljeni podobi umetnika kot družbenega subjekta – poduhovljenega dobrotnika človeštva, ki se ne glede na žrtve razdaja za nekaj, kar presega njega in sámo eksistenco; podobi ustvarjalca, ki je ločena od siceršnjega sveta med stenami njegovega ateljeja, kjer raziskuje in snuje podobe nadčasovnih resnic.

Založnik: Narodna galerija in Galerija Božidar Jakac v sodelovanju z Galerijo Fotografija

Cena: 15,00 €

 

Peter Rauch More Objects

Katalog izdan ob razstavi Več objektov v Mestni galeriji Nova Gorica, 2014

Cena: 15,00 €

 

Tanja Lažetić Dialog v kuhinji, I. del

Na razstavi Dialog v kuhinji leta 2006 v Galeriji P74 je avtorica Tanja Lažetić v dobi enega leta naredila serijo intervjujev z izbranimi umetniki in umetnicami, ki govorijo o številnih dilemah in problemih, s katerimi se kot umetniki srečujejo: Kako se preživljati? Kakšni so produkcijski pogoji v umetnosti? Kakšen je odnos med umetnikom in družbo, v kateri živi? Ali oziroma kako naj umetnost govori o družbenih in socialnih vprašanjih? Kaj je uspeh v umetnosti? Pogovori so predstavljeni v zborniku tekstov Dialog v kuhinji, I. del.

Cena: 6,00 €

 

 

Artist's book

Tanja Lažetić: Nine swimming pols behind a broken glas

Cena: 50,00 €

Tanja Lažetić: Twentysix gasoline stations only

Cena: 25,00 €

Tanja Lažetić: Train stations from Vienna to Istanbul in alphabetical order

Cena: 9,00 €

Tanja Lažetić: Monument to the unknown heroes

Cena: 29,00 €

 

Jane Štravs Photographic Incarnations

Fotografska monografija prinaša sto barvnih in črno-belih fotografij iz dvajsetletnega (1982–2002) fotografovega umetniškega ustvarjanja. Izbor fotografij je opravil Štravs sam in zajel različna področja svojega ustvarjanja: moda, portret in fotografije, ki jih zaznamuje njegova osebna mitologija.

Založnik: ZRC

Cena: 40,00 €