MG+MSUM

MG+ | ODPRTJE RAZSTAVE | Galerija Vžigalica | DDR: Odlivanje smrti

Na fotografiji: posmrtna maska Ivana Groharja iz zbirke Moderne galerije.

 

Društvo za domače raziskave

Odlivanje smrti

 

Galerija Vžigalica, Trg francoske revolucije 7, Ljubljana

Torek, 7. november 2017, ob 19.00 uri

 

Vabimo vas na ogled razstave Odlivanje smrti, ki jo je pripravilo Društvo za domače raziskave in je del raziskovalnega projekta TRACES (Posredovanje spornih kulturnih dediščin z umetnostjo: od intervencije h koprodukciji), ki ga financira Evropska unija (Obzorje 2020). V Mediașu, Krakovu, Ljubljani, na Dunaju, v Berlinu, Edinburgu in Belfastu so se vzpostavile delovne skupine, ki so poimenovane kot »ustvarjalne koprodukcije«. V njih enakopravno sodelujejo umetniki, znanstveniki in upravljavci kulturne dediščine. Projekt TRACES želi preseči uveljavljeno prakso umetniških posegov in posebno pozornost posveča razvoju metodologij sodelovanja umetnikov pri interpretacijah morebitne sporne kulturne dediščine.

 

Partnerji projekta TRACES so Universität Klagenfurt (Avstrija), Politecnico di Milano (Italija), Zürcher Hochschule der Künste (Švica), Hosman Durabil (Romunija), Naturhistorisches Museum Wien (Avstrija), University of Edinburgh (Velika Britanija), Uniwersytet Jagiellonski (Poljska), University of Ulster (Velika Britanija), Humboldt-Universität zu Berlin (Nemčija), Universitet i Oslo (Norveška) in Društvo za domače raziskave (Slovenija).

 

Moderna galerija je poleg Narodne in univerzitetne knjižnice in Mestnega muzeja Ljubljana v projekt vključena kot lokalni institucionalni podpornik Društva za domače raziskave in ustvarjalni koproducent.  

 

Več na spletni strani: Galerija Vžigalica: Odlivanje smrti