MG+MSUM

+MSUM | POSEBNA PONUDBA | Adam Harvey: Privacy Gift Shop

 

Od 20. junija do 21. julija boste v knjigarni Depo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM lahko kupili različne “spominke”, izdelane posebej za razstavo Adama Harveya z naslovom Privacy Gift Shop v Projektnem prostoru Aksioma. Trgovina z darili zasebnosti je trg za tehnologije, ki se zoperstavljajo nadzoru, dodatke, ki omogočajo zasebnost, in nove zamisli glede zasebnosti.

 

Umetnik je zasnoval projekt leta 2013, in odtlej se kot »konceptna trgovina« predstavlja na številnih institucionalnih prizoriščih, kot so Novi muzej v New Yorku in druge lokacije v Hong Kongu, Tel Avivu, na Dunaju in v Londonu. V Ljubljani bo projekt na ogled v Aksiominem Projektnem prostoru, v hibridnem spoju galerije in začasne trgovine, pospremilo pa ga bo tudi odprtje več konceptnih trgovin v različnih javnih institucijah (Mestna galerija Ljubljana, MSUM), v katerih bo od poletja naprej možno kupiti različne »spominke«, izdelane posebej za otvoritev razstave Privacy Gift Shop v Sloveniji.

 

_______________

Adam Harvey je umetnik in neodvisen raziskovalec iz Berlina. Med njegova dosedanja dela sodi razvoj kamuflaže, ki ščiti pred prepoznavanjem obrazov (CV Dazzle) in toplotnim slikanjem (Stealth Wear). Harvey poučuje na Univerzi v New Yorku; udeležil se je delavnice Belligerent Eyes Fundacije Prada in delavnice Uncertain Images na Univerzi v Kopenhagnu, prispeval pa je tudi k projektu o prevarah Tabule Rase. Njegova multidisciplinarna dela in sodelovanja so bila podrobno predstavljena v različnih objavah v medijih, kot so Air Force Times, New York Times in BBC, omenjen pa je bil tudi v tweetu Pentagona.