MG+MSUM

USPEHI PROJEKTA NSK V TUJINI

 

Danes smo prejeli novico, da se je publikacija NSK od Kapitala do kapitala. Neue Slowenische Kunst - dogodek zadnjega desetletja Jugoslavije, urednikov Zdenke Badovinac, Ede Čufer in Anthonyja Gardnerja, uvrstila med štiri najpomembnejše knjige v izboru za​ prestižno nagrado Alfred H. Barr Jr. Award for Smaller Museums, Libraries, Collections, and Exhibitions.

 

Nagrado podeljuje CAA (College Art Association) iz New Yorka, v okviru širše nagrade »CAA Award for Distinction 2017« in je namenjena umetnikom, umetnostnim zgodovinarjem, kustosom in kritikom za izjemne dosežke, ki presegajo posamezne umetnostne discipline in tako prispevajo presežke na področju umetnosti v svetovnem merilu. Nagrado bodo podelili v New Yorku v sredo, 15. februarja, na letni konferenci CAA.

 

Več o nagradi >>>

 

Tudi razstava NSK od Kapitala do kapitala. Neue Slowenische Kunst - dogodek zadnjega desetletja Jugoslavije, ki je v lanskem letu gostovala v muzeju Van Abbemuseum v Eindhovnu  in v Muzeju sodobne umetnosti Garage v Moskvi, je doživela izjemen uspeh. Razstavo v Moskvi je v začetku letošnjega leta Hyperallergic, priznani spletni forum iz New Yorka, uvrstil na seznam najboljših 15 razstav za leto 2016.

 

V letu 2017 se razstava seli v enega najpomembnejših umetnostnih muzejev na svetu, v Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía v Madridu, kjer bo na ogled od 27. junija do 30. oktobra 2017. Razstavo bo spremljala španska izdaja publikacije NSK from Kapital to Capital. Neue Slowenische Kunst––An Event of the Final Decade of Yugoslavia.

Priporočamo