MG+MSUM

MG+MSUM na Konvenciji BLIND DATE Ljubljana

 

Vabimo vas, da obiščete IV. mednarodni festival knjig umetnika in umetniških publikacij - Blind date, ki se odpira v četrtek, 19. maja 2016 ob 19. uri v CUK Kino Šiška. Festival organizira Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. ( Center in Galerija P74, KAPSULA) v sodelovanju s CUK Kino Šiška.

 

Festival bo odprt v četrtek, 19. maj 2016, od 19.00 do 22.00 ure in v petek, 20. maj 2016, od 18.00 do 22.00 ure.

 

Gre za osrednji nacionalni dogodek posvečen knjigi umetnika, umetniški periodiki, zinom in umetniškim edicijam. Na festivalu se predstavlja več deset umetnikov, institucij, samozaložnikov in neodvisnih producentov. Program sestavljajo razstave, predstavitve, pogovori, izidi novih edicij in knjig ter koncerti.

 

Na sejmu se predstavlja tudi Moderna galerija (MG+MSUM) s  publikacijami, ki smo jih izdali v obdobju zadnjih dveh let. To so: obsežna publikacija v angleščini NSK from Kapital to Capital, razstavni katalogi : Tadej Pogačar: Hribi in doline in rudna bogastva;  Bogoslav Kalaš: Stroj za slikanje, Krize in novi začetki: umetnost v Sloveniji 2005-2015;  Podobe arhitekture iz zbirke diapozitivov Izidorja Cankarja: Urejeno po številkah  ter knjižica  Miklavž Komelj: Jugoslovanski nadrealisti danes in tukaj.  Cene publikacij smo znižali do 50%.

 

Po izjemno ugodnih cenah boste lahko kupili tudi nekatere starejše publikacije, kot na primer  kataloge prejšnjih razstav U3, pa tudi izbor plakatov, pisalnih potrebščin, etc....