MG+MSUM

+MSUM | SLON V MUZEJU 2020 | Poletne počitniške delavnice

 

Poletne KreAktivnosti | Slon v muzeju

 

V času šolskih počitnic smo v sodelovanju z Društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon za vas pripravili tedne Poletnih KreAktivnosti, na katerih boste lahko spoznavali in ustvarjali animirane filme.

 

Program bo potekal v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3) od ponedeljka do petka, od 8.00 do 17.00 ure, v treh terminih:

1. TERMIN | 20. – 24. julij 2020

2. TERMIN | 3. – 7. avgust 2020

3. TERMIN | 10. – 14. avgust 2020

 

Počitniški tedni so namenjeni otrokom od prvega do petega razreda OŠ, ki imajo stalno prebivališče v občini Ljubljana. Vsak otrok se lahko prijavi na največ dva tedna počitniškega varstva.

 

Na Poletnih KreAktivnostih se bomo naučili, kako animirani filmi nastanejo in kako jih lahko tudi sami izdelamo. Skupaj si bomo zamislili zgodbo, zanjo izdelali like in ozadja v poljubni tehniki, posneli zvok in jih animirali.

 

Delo bo potekalo v skupini 25** otrok zato se bomo med delom naučili tudi medsebojnega poslušanja, upoštevanja različnih mnenj in sodelovanja katerega rezultat bo končni animirani film, ki ga bomo za vse udeležence, njihove starše in prijatelje ob zaključku vsakega počitniškega tedna predvajali v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), v kolikor bo mogoče (ob upoštevanju priporočil NIJZ).

 

Ob vsem tem se bomo seznanjali tudi z delom sodobnih umetnikov, ki nas bodo navdihnila in ob katerih se bomo naučili veliko novega. Pod vodstvom muzejskih pedagogov si bomo ogledali razstave in tudi projekcijo sodobnih kratkih animiranih filmov za otroke iz pretekle edicije Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka.

 

CENA tedenskega počitniškega varstva znaša 30€ na teden za posameznega otroka. Otrokom bo  zagotovljeno toplo kosilo v bližnjem vrtcu Ledina in dve malici. Med ustvarjanjem pa jim bosta vedno na razpolago sadje in voda.

 

PRIJAVNI OBRAZEC bo dostopen 2. junija 2020, ob 7:00 zjutraj, na spletni strani Društva Slon.

 

Več informacij o prijavah, roku plačila ter poteku in organizaciji počitniškega tedna  v primeru posebnih razmer na spletni povezavi Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon in e-mail naslovu pocitniske.kreaktivnosti@gmail.com.

Spletna razstava