MG+MSUM

+MSUM | POČITNIŠKI 3M 2020 | Program treh muzejev na Metelkovi!

POČITNIŠKI 3M | Program treh muzejev na Metelkovi!

 

Vabljeni tudi to poletje na Počitniške tedne 3M, ki jih organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)Narodni muzej Slovenije – Metelkova (MNS), Slovenski etnografski muzej (SEM) in Lončarski atelje SEM.

 

Vsak dan v drugem muzeju skozi igro osvajamo umetnost, zgodovino, etnologijo, se družimo na muzejski ploščadi in gradimo nova prijateljstva!

 

Počitniški 3M bo letos potekal:

1. termin: 6. — 10 julij 2020 (prijave zbiramo do petka 26. junija 2020)

2. termin: 17. — 21. avgust 2020 (prijave zbiramo do petka 7. avgusta 2020)

 

PROGRAM

1. dan | PONEDELJEK | V Lončarskem ateljeju SEM bomo letos izdelovali čevlje! Prepustil se bomo domišljiji in oblikovali majhne, velike, otroške, čevlje za velikana ali palčka, copatke za živali in še marsikaj kar lahko glina pričara. Sezuti bomo stopili vanjo in v njej pustili odtise. Kot pravi lončarji pa bomo sedli za lončarsko vreteno in se preizkusili v izdelavi skodelic.  Letos se bomo prvič podali tudi v Slovensko kinoteko, kjer bomo spoznali  filmsko dediščino, njeno ohranjanje ter osnovo filmske tehnologije.

2. dan | TOREK | V Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova (NMS) bomo pobegnili v srednji vek. Ob ogledu predmetov na razstavah bomo odkrivali zanimivosti tega dolgega obdobja ter posebno mesto namenili vitezom. Nadeli si bomo viteško opremo, potežkali meč ter se v umetnosti mečevanja preizkusili tudi sami. Manjkalo ne bo tudi ustvarjalnih delavnic: izdelali bomo leseni meč, odtisnili svoj grb ter se spoznali s srednjeveškimi igrami. Veselo bo!

3. dan | SREDA | Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) ni navaden muzej! Ima velikanska vhodna vrata, poševne stene, nekatere umetnine se gibajo, slike in kipi so nenavadnih oblik, na razstavi pa lahko najdemo zanimive umetniške instalacije! Sodobna umetnost vse obrne na glavo, želi se osvoboditi ustaljenih pravil in delovati svobodno in kreativno. Na delavnicah bomo po jutranji telovadbi in ogledu muzeja skupaj ustvarjali in animirali v duhu sodobne umetnosti.

 4. dan | ČETRTEK | V Slovenskem etnografskem muzeju (SEM) bomo na potovanju med muzejskimi predmeti raziskovali in odkrivali naš širni svet. Spoznavali bomo šege in navade, oblačila, hrano in izvedeli marsikaj zanimivega o življenju različnih ljudstev. Velik del našega druženja bo namenjen ustvarjanju, ki ga bomo povezali z igrami in zabavo.

5. dan | PETEK | Zadnji dan Počitniškega tedna se bomo na skupnem 3M dnevu družili v vseh treh muzejih in pripravljali razstave za zaključno prireditev, na katero se vabljeni starši in prijatelji.

 

 

Prijave za Počitniški 3M so možne le za cel teden! Zbiramo jih do zapolnitve mest oz. deset dni pred izvedbo termina.

 

Družili se bomo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. V primeru premajhnega števila prijav, počitniški teden odpade! Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru slabega vremena ali višje sile.

 

Zaradi letošnje epidemije Covid -19 bo program sledil smernicam Ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport ter Higienskim priporočilom za izvajanje pouka v osnovni šoli. V primeru nemožnosti varnega izvajanja predvidenega programa zaradi poostrenih razmer v zvezi z epidemijo Covid – 19 bo počitniški teden odpovedan!

 

Cena tedenskega programa je 120 EUR (popust za otroke iz iste družine).

 

Prijave in dodatne informacije:

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3) | izobrazevanje@mg-lj.si

Lucija Cvjetković, 01/ 24 16 804

Dana Terzić, 01/ 24 16 825

Spletna razstava