MG+MSUM

+MSUM | POČITNIŠKE DELAVNICE 2015 | Miki Muster dogodivščina

 

V počitniškem tedenu v Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3 se bomo ob pregledni razstavi Miki Muster podali na zanimive pustolovščine, veselo raziskovali in veliko ustvarjali.

 

POČITNIŠKA MIKI MUSTER DOGODIVŠČINA, je namenjena otrokom med 5. in 9. letom.

 

TERMIN
26. do 30. oktober 2015 od 10.00 do 12.30 ure
 

PROGRAM:

Miki Muster je začetnik slovenskega stripa ter velik mojster animiranega filma. Velja za enega najbolj priljubljenih domačih likovnih ustvarjalcev. V počitniškem tednu se bomo podali po poti Miki Mustrovega ustvarjanja in si dobro ogledali njegove stripovske in animirane  junake, poskušali ugotoviti od kod je črpal ideje in navdih ter kaj je junakom skupnega.  Tako kot je Miki Muster ustvaril iznajdljivega in prebrisanega lisjaka Zvitorepca, požrešnega volka Lakotnika in pametno želvo Trdonjo, ki jih je poosebil in oblekel v človeška oblačila, bomo tudi mi ustvarili junaka, ki bo nastopil v naši zgodbi, spletal prijateljstva, se potepal po svetu, potoval v prihodnost, šel na Luno, se srečal z Indijanci,... Da se pa naši junaki ne bi zabavali samo na papirju, bodo oživeli s pomočjo stop-motion animacije in se podalii na zanimivo, razburljivo pustolovščino. Ker radi pripovedujejo zgodbe in so veliki raziskovalci, ki se nikoli ne dolgočasijo, bodo nastopili tudi v reklamnem spotu, saj se ne bojijo televizijskih žarometov. Na koncu tedna, ko bodo naša prijateljstva postala nerazdružljiva, pa se spodobi, da naši junaki s pomočjo različnih materialov dobijo 3d obliko in z nami potujejo domov, novim dogodivščinam naproti.

 

PRIJAVE
Prijavite se lahko za cel teden ali le na posamezno delavnico. V primeru premajhnega števila prijav delavnica odpade! Prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

CENA

Paket tedenskih delavnic stane 15 eur na otroka. Cena dnevne delavnice je 3 eur na otroka.

Spletna razstava