MG+MSUM

Združenje zavarovalnic Wiener Städtische, glavni delničar VIENNA INSURANCE GROUP - dolgoletni partner ESSL ART AWARD CEE 2015

Združenje zavarovalnic Wiener Städtische je pobudnik raznolikih kulturnih in socialnih dejavnosti skupine podjetij VIG in spodbuja čezmejni dialog in medkulturno izmenjavo. Podpora umetnicam in umetnikom iz srednje in jugovzhodne Evrope - integralni del filozofije podjetja - ustvarja vpogled v večplastno umetniško ustvarjanje v regiji, v kateri skupina VIENNA INSURANCE GROUP domuje v 25 državah z okroglo 50 podjetji. Podjetja iz skupine VIG v sodelujočih državah so: Wiener Städtische v Sloveniji, Wiener Osiguranje in Erste Osiguranje na Hrvaškem, Union Biztosító, Erste Biztosító in Vienna Life Biztosító na Madžarskem, Kooperativa, Komunálna in Poisťovňa Slovenskej sporiteľne na Slovaškem, Kooperativa, Česká podnikatelská pojišťovna in Pojišťovna České spořitelny v Češki Republiki, Omniasig, Asirom in BCR Leben v Romuniji, bolgarski podjetji Bulstrad Leben in Nichtleben ter Ray Sigorta v Turčiji.

 

VIG SPECIAL INVITATION - projekt financiranja umetnosti združenja zavarovalnic Wiener Städtische
Od leta 2007 je VIG SPECIAL INVITATION del uspešnega partnerstva z ESSL ART AWARD CEE. Kategorija, ki jo podeljuje glavni sponzor nagrade, eni nagrajenki oziroma nagrajencu Essl Art Award CEE iz sodelujoče države omogoča sodelovanje na razstavi na sedežu združenja zavarovalnic v dunajskem Ringturm - naslednjič spet 2016, ko bodo mlade umetnice in umetniki predstavili svoja zadnja dela, izdelana ali prilagojena posebej za to ugledno razstavo.