MG+MSUM

U3 | VODENI OGLED kustosa trienala Vita Havráneka in umetnika Petra Raucha
Sreda, 8. januar 2020 | 17:00
#
#
#
#

Foto: Matija Pavlovec / Moderna galerija, Ljubljana

 

Prvo javno vodstvo po letošnjem 9. trienala sodobne umetnosti U3 | Živo in mrtvo je bilo 11. oktobra 2019 ob 12. uri. Vodstvo v Moderni galeriji je bilo v angleščini. Vodil je kustos trienala Vit Havránek.

 

Napovedujemo javno vodstvo in pogovor kustosa Vita Havráneka in umetnika Petra Raucha, v sredo, 8. januar 2020, ob 17.00 uri.

 

________________

Vít Havránek je kustos in organizator umetnosti, ki deluje v Pragi. Od leta 2002 je direktor organizacije za sodobno umetnost tranzit.cz (www.tranzit.org), ki je zasnovana kot diskurzivno usmerjen razstavni prostor z mednarodnim založniškim programom. Na univerzi NC State v Pragi predava o zgodovini razstav. Havránek je gostoval v različnih institucijah, kot so MIT Boston, Univerza v Amsterdamu in Dokumenta 12, govoril pa je o temah, ki segajo od zgodovine vzhodnoevropske umetnosti 20. stoletja do vprašanj, povezanih z delom kustosa. Bil je mdr. kustos in sokustos razstav na bienalu v Džakarti 2017, v muzeju Sztuki v poljskem Lodžu, centru VOX Montréal, ustanovi New Museum HUB New York, festivalu Steirischer Herbst v Gradcu, Manifesti 8 v Murciji, v Centru Montehermoso, v Espace Electra Paris. Skupaj z umetniki, uredniki in založbo JRP Ringier je uredil in souredil več knjig in katalogov.

 
Priporočamo