MG+MSUM

POGOVOR | Zdenka Badovinac: Moj post-katastrofični slovar
29. junij 2020 | 19:00
#

Zdenka Badovinac

Moj post-katastrofični slovar
Pogovor z Carlosom Kongom in Yin Ho

Ponedeljek, 29. junij 2020, 21.00 (CET)
Spletna projekcija
Prost javni dostop

 

Moj post-katastrofični slovar, eksperimentalni esej v sodelovanju z umetnico Niko von Ham, objavljen kot zadnje poglavje knjige Zdenke Badovinac: Tovarištvo: Kuriranje, umetnost in politika v post-socialistični Evropi, je napisan kot poldomišlijski geslovnik. V njem je prihodnost muzejev predstavljena po njihovem popolnem uničenju ob izmišljeni katastrofi z naslednjimi pojmi: uničenje; vojni čas; samorefleksija muzeja; avtentično zanimanje muzeja; zgodovina; samozgodovinjenje; sodobna umetnost; muzej moderne umetnosti; muzej sodobne umetnosti in njen čas; pripovedovalci; trajnostni muzej; institucionalna zgradba; tovarištvo.

 

Zdenka Badovinac se bo o eseju pogovarjala s pisateljema in umetnostnima zgodovinarjema Carlosom Kongom in Yin Ho, osrednjima udeležencema programa Tovariškega branja, v katerem so razpravljali in preučil publikacijo Tovarištvo: Kuriranje, umetnost in politika v post-socialistični Evropi. Pogovor bo tekel o genezi in formatu slovarja, o tem, kako so te pojmi vplivali na njeno delo direktorice muzeja ter o prihodnost muzejev in kako pomembno je postati pravi tovariši.

 

Knjiga Tovarištvo: Kuriranje, umetnost in politika v post-socialistični Evropi Zdenke Badovinac je dostopna na tej povezavi. Prosto dostopen PDF Mojega post-katastrofičnega slovarja pa na tej povezavi.
 

Zdenka Badovinac: My Post-Catastrophic Glossary from Independent Curators INTL on Vimeo.

 

 

Program organizira Independent Curators International.

 

Program predstavlja tudi Moderna Galerija, Ljubljana.

 

 

Program deloma podpirajo javna sredstva newyorškega mestnega oddelka za kulturne zadeve v sodelovanju z mestnim svetom in newyorškim državnim svetom za umetnost s podporo guvernerja Andrewa M. Cuomoja in newyorške državne zakonodaje.