MG+MSUM

PERFORMANS | Kikimore: 15 11 Vaiki
Četrtek, 15. november 2018, ob 20.00, +MSUM
#
#
#

Foto: Mario Zupanov, 2016

 

Kikimore, 15 11 Vaiki *

Zvočni performans, 25', 2018

 

15. november 2018, ob 20.00 uri, +MSUM

Performans je del otvoritvenega programa ob razstavi Mesta trajnosti. Paviljoni, manifesti in kripte.

 

Kikimore izhajajo iz načela improvizacije znotraj osnovne strukture, ki dopušča razvoj spretnosti in osebnega izražanja vsake članice. Kompozicija je iskanje vzorcev, kombinacij zvoka, ritmov in dinamičnih manipulacij z uporabo večinoma DIY inštrumentov. Kolektiv šestih članic deluje v modularnih enotah od dveh do šestih članic, kar omogoča fleksibilnost in raznolikost delovanja glasbenih struktur. Njihovi zvočni performansi pogosto delujejo kot čudna in edinstvena meditacija, ki odmeva z zanimivimi zvoki in ustvarja ritualno vzdušje.

 

Kikimore ** so januarja 2016 začele ustvarjati hrup na Noise čajanki v laboratoriju Rampa v Ljubljani v organizaciji Iniciative ČIPke.

 

Kikimore so: Kati Flowerfields, Staša Guček, Sara Mlakar, Nina Orlić, Sara Pegam in Barbara Poček.

 

* Naslove performansov in posnetkov z vaj sestavljata datum dogodka in moško ime tistega dne v estonskem imenskem koledarju.

** Kikimora (rusko: kikimora, IPA: [kj ikj im e r e]) je mitološki ženski hišni duh v vzhodni slovanski mitologiji, ki sredi noči oddaja čudne zvoke in povzroča hrup. Kikimore vas lahko zapeljujejo, vas navdušijo, vas prestrašijo ali navdihnejo z domišljijo.

 

 
Priporočamo