MG+MSUM

NSK od Kapitala do kapitala | Barbara Borčić | javno vodstvo
21. maj 2015 | 17:00
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

Po razstavi NSK od Kapitala do kapitala je vodila Barbara Borčić, ki se je osredotočila predvsem na zgodnje Laibachove dogodke in razstave, ki so definirali javno podobo Laibach Kunsta med letoma 1981 in 1984 ter na zgodnje projekte IRWIN-a v Galeriji ŠKUC (razstave grafitov in Back to the USA, 1984)


Barbara Borčić je umetnostna zgodovinarka, samostojna kustosinja in publicistka s fokusom na performans, video umetnost in ljubljansko alternativno sceno osemdesetih let.  Je direktorica Zavoda za sodobno umetnost SCCA-Ljubljana in avtorica zavodovih dokumentacijskih, raziskovalnih, razstavnih in arhivarskih projektov video umetnosti v Sloveniji (Videodokument, Videospotting, Postaja DIVA Station in Video Obrat). 
Kot so-redaktorica Galerije Škuc v prvi polovici osemdesetih let je bila del živahne ljubljanske alternativne scene  –  doslej najbolj množičnega kulturnega in družbenega gibanja v slovenskem prostoru, ki je razvilo odmevno kulturno in socialno prakso. Predava in objavlja tekste v katalogih, revijah in knjigah. Mdr. je avtorica knjige Celostna umetnina Laibach. Fragmentarni pogled (Založba */cf., Zbirka Žepna, Ljubljana, 2013). 

 

Več o razstavi NSK od Kapitala do kapitala si lahko preberete na povezavi ali spletni strani ob razstavi NSK od Kapitala do kapitala.

Razstava je del petletnega programa Rabe umetnosti – dediščina let 1848 in 1989, ki ga vodi konfederacija muzejev Internacionala. Podpirajo jo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Program Kultura Evropske unije in Foundation for Arts Initiatives. Publikacijo, ki spremlja razstavo, podpirata Kontakt, zbirka Erste Group in Fundacija ERSTE, njen soizdajatelj in distributer pa je MIT Press.

 
Priporočamo